HOGASEN BLOGI
Ruokavalio Juoksu Voimaharjoittelu Kamppailu Elämänhallinta Topi beagle Hogasen sekalaiset

Vastuskumiharjoitukset niskalle

Niskan treenaaminen unohtuu helposti. Kukaan ei unohda penkata tai treenata hauiksia, mutta niskan treenaaminen voi helposti jäädä pois treeniohjelmasta. Siihen on ihan hyvä syykin; niskan treenaaminen ei ole niin helppoa vaikka kävisikin salilla tai omaisi hyvät treenilaitteet kotona. Epäkäslihas saa harjoitusta monista liikkeistä kuten olankohautus käsipainoilla tai maastaveto, mutta niskaa kannattaa harjoittaa ihan omilla harjoituksillakin. Täällä englannin kielinen YouTube video niskaharjoittelusta ».
Ensimmäisessä kuvassa on vastuskumiharjoitus, joka vastustaa niskan eteen taivutusta. Siinä vastuskumi pitää saada ”ripustettua” johonkin pään yläpuolelle. Kuvassa vastuskumi on pujotettu tangon yli. Liikkeet kannattaa tehdä rauhallisesti. Nosta toistomääriä hitaasti. Ihan tukkoon treenatut niskalihakset ei tunnu kivalta seuraavana päivänä.

Tee niskatreeni kaksi kertaa viikossa

Tee niskatreenistä oma harjoitus tai liitä se jonkun punttitreenin loppuun kaksi kertaa viikossa. Niskat on syytä lämmitellä ensin hyvin. Siihen käy ihan pään kääntelyt ja taivutukset puolelta toiselle. Niskoja ei kannata ”pyörittää”. Tee vaikka 20 taivutusta eri suuntiin ja kokeile sitten vastuskumiliikkeitä.

Niskaliike vastuskumilla

Toisen kuvan liike on helppo. Siinä vastuskumi vastustaa pään kääntöä taakse päin. Liikkeen vaativuutta voit säätää sillä kuinka monta kierrosta pyörität vastuskumia käsiesi ympäri. Mitä lyhyempi vastuskumi – sitä suurempi vastus. Tee liikkeet rauhallisesti.

Vahvasta niskasta on hyötyä monessa lajissa. Vastuskumilla pääset niskaharjoittelussa ainakin hyvään alkuun. Ihan kaikilla ei tarvitse olla painijan jykevää niskaa, mutta näillä liikkeillä voi välttyä ihan totaaliselta ”kynäniska”-tilanteelta =)
Lisää vastuskumiharjoittelusta täällä »

Jumppaillaan ja treenaillaan

~ Hogane ~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *