HOGASEN BLOGI
Ruokavalio Juoksu Voimaharjoittelu Kamppailu Elämänhallinta Topi beagle Hogasen sekalaiset

Nelijalkainen veljeni: Topi

16.5.2009 syntyi metsästyskoira Eräkaveri Hehkun ja näyttelydiiva Jaden puuhien johdosta seurakoira Rasmus, joka nimettiin kyllä välittömästi uudestaan Topiksi. Nyt jo 12 vuoden ikään ehtinyt beagleni on kulkenut vierelläni 24/7 koko ikänsä. Me on tehty yhdessä duunia, vedetty karatetreenejä Sörkassa, kirjoiteltu kirjoja ja kävelty miljoonia askeleita ympäri huudeja. Kun kävin baarissa otin sinnekin Topin mukaan. Tänä vuonna ei olla baarissa käyty. Kävelty ollaan kahdestaan lähemmäs kaksi miljoonaa askelta. Lisää Topista täällä »

Topilla on hyvä luonne

Topin ostosopimuksessa oli ehto, että herraa piti käyttää vähintään kolmessa näyttelyssä. Vedettiin ne ihan minimit. Näyttelyt ei kiinnostaneet sen enempää Topia kuin omistajaperhettäkään. Yksi Kennelliiton tuomarin arvio on tallessa:
Hyvä pää ja ilme. Hyvä purenta. Sopiva luusto. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hieman luisu lantio. Hännän asento saisi olla pystympi. Taka-askel saisi olla pidempi. Esittämistä saa vielä harjoitella. Hyvä luonne.
Topin osuvin kuvaus on tiivistynyt kahteen viimeiseen sanaan. Tämä nelijalkainen veljeni on aivan loistava tyyppi. Se ei uhoa muille koirille, mutta ei myöskään pelkää niitä. Se on aina ystävällinen ja rauhallinen, mutta vartioi tiukasti asuntoa, eikä laske sinne ketään jos en ole mukana. Sanalla sanoen aivan uskomattoman mainio kaveri. Meille on vuosien saatossa kasvanut täydellinen luottamus toisiimme ja Topi ymmärtää kaiken mitä sille juttelen.

Topi nuorena herrana =)

Topi on pitänyt musta huolta

Olen aina yrittänyt pitää Topista niin hyvää huolta kuin vain voin. Se syö parasta ruokaa mitä eläinkaupasta saa ja hoidan ulkoilutukset jämptisti. Tai totuuden nimissä on sanottava, että Topi ulkoiluttaa minua. Niinä kausina kun olen uppoutunut koodailuun tai kirjoittamiseen on tämä herra pitänyt minua ainakin jonkin verran liikkeessä. Ilman Topia olisin varmasti välillä paukuttanut läppäriä päiväkausia poistumatta asunnosta. Eikä koiran terveysvaikutukset jää vain liikuntaan. Vielä enemmän koira vaikuttaa omistajansa henkiseen hyvinvointiin. Koirassa sinulla on treenikaveri, joka lähtee aina lenkille kun kysyt. Se odottaa sinua aina ovella vaikka poistuisit vain minuutiksi asunnostasi. Koira on aina onnellinen ja jaksaa rakastaa ihmistä silloinkin kun hän ei sitä välttämättä edes ansaitsisi. Olen aina sanonut, että ihminen, jolla ei ole ollut omaa koiraa, ei voi täysiin ymmärtää uskollisuutta, sitoutumista tai pyyteetöntä rakkautta.

Topi 2021

Elämässäni on ollut vaikeita hetkiä, totaalisia loppuunpalamisia, tappokankkusia, sydänsuruja ja muita kovankin hepun lyttääviä kokemuksia. Niinä päivinä olen ollut erikoisen kiitollinen siitä, että Topi on ollut elämässäni. Koira kainalossa ongelmat on helpompi kestää.
Tämän vuoden alkupuoliskolla olen koittanut korjailla tätä vanhaa kroppaa taas treenikuntoon. Valitellut olka- ja kantapääkipuja, voivotellut vanhenevaa kroppaa. Välillä sitä tuppaa unohtamaan, että Topikin vanhenee tuossa vierellä; posket harmaantuu, eikä enää huvita juosta pitkiä matkoja. Rappusetkin on vaihdettu hissiin. Eilen taas sain muistutuksen asiasta kun Topilla oli eturauhasesta johtuvia vanhan herran pissavaivoja. Siinä kyllä katosi sekunnissa mielestä omat jalkavaivat. Sydämestä riipaisi, että taas on menty minä, minä, minä.

Koitetaan muistaa arvostaa näitä lenkkikavereita arjen kiireissäkin

~ Hogane ~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *