HOGANE

Kolme metrotarinaa

Siihen nähden, että olen rakkaan Stadini eri kulmilla asunut jo yli viisikymmentä vuotta olen metrolla ajellut melko vähän. Tänään aamulla tuli jostain syystä mieleen yksi hauska tapahtuma metromatkalta jostain vuosien takaa. Kun mitään painavampaa asiaa ei nyt mielessä ole niin päätin jakaa Teille tämän opettavaisenkin tarinan. Koska yhdestä stoorista ei ehkä oikein kokonaista bloggausta saa kasaan, niin päätin hivuttaa mukaan kaksi muutakin metrostooria, joissa toisessa käyttäydyin kuin vähintäänkin sankari ja toisessa kuin täysi urpå =)

Metrotarina 1

Todellakin väärä arpa

Olin menossa treeneihin ja kiinnitin huomiota samassa vaunussa nyrkit polvilla ryhdikkäästi istuvaan latinon oloiseen kaveriin. Millin siili ja treenikassi jalkojen välissä. Äijästä näki kilsan päähän, että se oli sotilas ja varmaankin menossa treeneihin. Näkemättä kunnolla hänen treenikassiaan veikkasin, ettei siinä lue Haagan tanhuseura. Ilmiselvä kamppailija.

Vaunuun nousi humalainen tosi iso kaveri toisessa kädessään iso sipsipussi ja toisessa bissetölkki. Tämä Game of thrones sarjan Hodoria muistuttava räyhä päätti kohdistaa kiukkunsa tietysti tähän ärsyttävän ryhdikäästi istuvaan ”ulkomaalaiseen”.    
Hodor istui soltun eteen ja alkoi heitellä sipsejä tämän päälle Syö neekeri sipsejä!! Solttu istui ilmeenkään värähtämättä paikallaan. Sehän alkoi Hodoria ärsyttämään ja hän alkoi yhä kiivaammin viskomaan taffelia vastapäiselle penkille. Hodor alkoi myös keksimään yhä nokkelampia nimityksiä matkatoverilleen. Sipsien roiskimista jatkui monta minuuttia. Lopulta Hodor kaatoi sipsinsä soltun treenikassille ja lattialle sanoen tyytyväinen ilme kasvoillaan Syö neekeri lattialta !!
Ennen kuin Hodor ehti kissaa sanoa oli solttu noussut ylös ja pyöräyttänyt möhköfantin käden selän taakse varsin epämukavaan asentoon. Muutamalla valssiaskeleella pari siirtyi metrovaunun oville, jossa solttu tunki Hodorin naamaa päin ikkunaa, nostaen lukitusta käsivarresta varsin tehokkaan näköisesti ukkoa ylöspäin. Hodor sipsutti kivun ja säikähdyksen lamauttamana varpaillaan ja huusi tuskissaan Anteeksi, anteeksi, anteeksi, en mitään tarkoittanut – anteeksi … Hetken päästä solttu irroitti otteensa ja palasi mitään sanomatta (ja taakseen katsomatta) takaisin paikalleen ja istui alas, asettaen nyrkit takaisin polvilleen =)

Vertikaalista hupia

Metrotarina 2

Tyhmä vartija – tuhma matkustaja

Olin tulossa risteilyltä, jossa juhlittiin kouluporukan kanssa tuoreita merkonomin papruja vuonna 1994. Happi oli vähän heikko ja olo vähintäänkin väsynyt. Istuin metroon ja tavoitteena oli päästä ytimestä Vuosaareen. Nukahtaminen muutti kuitenkin sen verran matkasuunnitelmaa, että heräsin Ruoholahdessa käytyäni ensin idän päässä kääntymässä. Metrovartija tökki Hogasta hereille kehottaen nousemaan vaunusta. Sanoin, ettei nyt oikein jaksaisi mihinkään nousta.

Käytiin seuraava keskustelu:
Vartija: Kuule kyllä sun on noustava kun tämä metro tekee kohta sellaisen kiepin ja kaikkien matkustajien on poistuttava metrosta.
Hogane: Onko se sellainen horisontaalinen vai vertikaalinen kieppi?
Vartija: HÄ?
Hogane: Niin, että onko se sellainen horisontaalinen vai vertikaalinen kieppi?
Vartija: Nyt en kyl tajuu.
Hogane: Että onko se muka sellainen vertikaalinen kieppi niin kuin maailmanpyörä tekee Lintsillä?
Vartija: No ei tietenkään.
Hogane: Kyl mä sit varmaan pysyn tässä penkillä. Lähe nyt hiihtää siitä ja anna miehen nukkua.

Vartija antoi periksi ja selvisin kiepistä elävänä. Väsymys kuitenkin painoi sen verran, että nukahdin uudestaan ja heräsin aikanaan saman vartijan herätellessä minua uudestaan tismalleen samassa paikassa.

Vartija: Hei ihan totta – nyt kyllä nouset tonne laiturille.
Hogane: No en mä nyt mihinkään nouse kun äskeisestäkin selvittiin.

Aikanaan pääsin sitten kuitenkin himaan. Kolmatta kieppiä ei enää tullut =D

Metrotarina 3

Valkeuden ritari

Valkeuden ritarin kirkas aura

Joskus 90-luvulla pidin taukoa karatesta ja treenasin vuoden hapkidoa mestari Parkin oppilaani Sörkassa. Olin matkalla treeneihin kun asemalta metroon paukkasi joukko lattiaan ulottuviin mustiin nahkatakkeihin pukeutuneita kummituksia. Niillä oli naamat meikattu valkoisiksi ja pitkät mustat hiukset roikkuivat puolessa perseessä. ”Äijillä” oli rajusti mustaa meikkiä ja kaulassa roikkui ristit väärinpäin. Meno oli aika häiritsevää. Nämä äiskän pikku paholaiset joivat kaljaa, möykkäsivät, kuuntelivat helvatin kovaa jotain outoa heviä ja heittelivät tyhjiä tölkkejä vaunuun. Kun huomasin, että etenkin naispuoliset kanssamatkustajat suorastaan pelkäsivät näitä pellejä – päätin puuttua tilanteeseen.

Kävelin sinne vaunun takaosaan ja sanoin, että se tölkkien heittely loppu nyt. Pistätte sen paskamusanne kiinni ja jos yksikin vielä häiritsee yhtään, niin saatte pakata luutanne ja lentää vittiin tästä metrosta. Pirulaiset katsoivat mua hölmistyneenä.
Yksi kysyi: Mikä vitti sä oikein luulet olevas?
Hogane: No en ainakaan tollanen urpo. Mä oon vitti valkeuden ritari.

Vaunun takaosa oli hipihiljaa kunnes aikanaan poistuivat =)

Dodii – mikäs nyt oli sitten tämän bloggauksen pointti? Ei hajuakaan – mutta itehän luitte =D

Kevättä pukkaa – eläkää vahvasti =)

~ Hogane ~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *