HOGANE

Rypsisade

Jyri Hokkinen (2015) / Hogane Publishing
Entinen rikospoliisi, Tapio “Foka” Fokin toimii ovimiehenä Helsingin Sörkassa. Lomatkallaan Tukholmaan, hän riitautuu kolmen venäläisen miehen kanssa.
Foka saa oppia, kuinka kovan hinnan voi yhdestä harkitsemattomasta teosta joutua maksamaan ja kuinka nopeasti euforinen onni voi muuttua täydelliseksi painajaiseksi.

Lue miksi nuori naispoliisi tutkii Juudaksen evankeliumia ja miten asiaan liittyy kuollut nuori nainen, jolla oli omituinen tatuointi jalassaan.

Rypsisade. Jyri Hokkinen (2015) / HoganE Publishing
Copyright © Jyri Hokkinen / Hogane Publishing (ISBN 978-952-68393-0-1)

Kirjan tiedot (ISNB: 978-952-68393-0-1)
Koko: A5
Kannet: kovakantinen
Sidonta: ommeltu
Sivumäärä: 240
Painos myyty loppuun !!

E-kirjana (ISBN: 978-952-68393-1-8)
Tallennusmuoto: pdf
Suojaus: email-vesileimattu
Toimitustapa: emailin liitteenä
Hinta: 9.50 €

Arvostelijat sanovat:

”Kirjan tapahtumat etenevät luontevasti ja kirjoittaja houkuttelee lukijaa palkitsevasti eteenpäin. 
Juonen loppuratkaisut ovat yllättäviä, etten sanoisi häkellyttäviä. Suosittelen.”
Tanotorvi 8/2015 / Kari Varvikko / 9.9.2015
Lue koko arvostelu

”Sattumalta monen mutkan kautta löysin Jyri Hokkisen uuden kirjan, onneksi se sattuma tuli.”
kirjanvuoksi.blogspot.fi / Juha Mäntylä / 01.08.2015
Lue koko arvosteluNäyte kirjasta Jyri Hokkinen – Rypsisade

Foka otti asiakkaiden takkeja vastaan ja ojenteli narikkalappuja vähän normaalia totisemmalla naamalla. Nyt ei mies jaksanut sutkautella asiakkaille hauskuuksia, vaan kohtasi nousuhumalassa sisään purjehtivia asiakkaitaan nyökkäilemällä ja vastailemalla yhdellä sanalla, jos jotain kysyttiin. Kolmen päivän juopottelu painoi mielialaa raskaasti. Pahin fyysinen krapula oli jo hoidettu kahvilla, pizzalla ja nukkumalla, mutta nyt miehen mieltä alkoi painaa se krapulan hankalampi puoli. Kymmenet oluet ja viski olivat huuhtoneet Fokan aivoista kaikki hyvää tai edes normaalia oloa ylläpitävät välittäjäaineet ja mies koki olonsa melko tuskaiseksi. Asiakkaiden takit painoivat vähintään viisi kiloa ja minuutit venyivät pitkiksi.
Laivalla käyty tappelukin painoi mieltä ja aina kun ravintolan ulko-ovi kävi, odotti hän sisään tulevan vähintään haulikkomiehen tai joukon talibaneja. Toisten juopottelun katsominen tässä tilassa oli erikoisen raskasta. Mieluummin Foka olisi ollut vaikka hurmoshenkisessä telttakokouksessa virsiä laulamassa, kuin katsomassa muiden typerän näköistä humalaista ilakointia.
Foka kyllä tiesi, että viimeisen kolmen päivän perusteella ei hänellä oikein ollut varaa ruveta kiviä paiskomaan. Vittu kun taas karkasi kippaaminen vähän käsistä, hän mietti itseään soimaten.
Foka vinkkasi Mikolle, että nyt tekisi kahvi hyvää. Käsimerkki oli kuvitellun kahvikupin pitäminen toisessa kädessä, toisen käden pyörittäessä kuvitteellista lusikkaa. Sitä seurasi aina sokeripalojen määrän näyttäminen sormilla. Mikolla oli tähän vielä lisämerkkikin. Hän otti kasvoilleen velmun kysyvän ilmeen ja oli kaatavinaan jotain kuppiin, käyttäen toisen käden peukaloaan kaatonokkana. Foka vastasi ravistamalla kättään kieltäytymisen merkiksi. Kyllä tämä vuoro piti pystyä hoitamaan ihan pelkällä kahvilla.

Copyright Jyri Hokkinen


LukijapalautteitaRypsisade on jämäkkä ja viihdyttävä rikosjännäri, joka tuli luettua yhtä soittoa.
Realistinen ote ja katu-uskottava tarina sidottuna tuttuihin stadin kulmiin toimii: kirja pysyy kädessä, koska on saatava tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.
Eri tarinapolut ja lukijalle tarjotut faktat lisäävät mielenkiintoa avaten lukijalle mm. alamaailmaan toimintaa, taistelulajien tai historian käänteiden taustaa.
Rypsisade vakuuttaa – suosittelen ehdottomasti !!

T.T. SiuntioKirja oli hyvin kirjoitettu. Kerronta oli sujuvaa ja kuvailu/tunnelmointi uskottavaa. Kirja oli helppolukuinen ja piti otteessaan loppuun saakka.
Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia, tosin Fokasta olisi halunnut tietää vielä enemmän(tausta, entinen elämä yms.)

Venäläisporukan touhuja oli mielenkiintoista seurata, tosin siitä olisi kiva ollut lukea enemmänkin. Kirja vaikuttikin jatkokertomukselta eli kaivelemaan jääneet asiat selvinnevät jatkossa kuten Lekun kohtalo.

Summa summarum. Kirja oli ehdottomasti positiivinen ilmestys. Ulkoasu oli hyvä. Kovakantinen ja hyvin tehty kansi antoivat hyvän ensivaikutelman ja kirjaa oli mukava lukea.
Teksti oli tiivistä ja tarina eteni jouhevasti. Kirjan romanssi oli hyvin kirjoitettu ja jännitettä lisäsi päähenkilöiden tietämättömyys toistensa osuudesta tapahtumiin.
Hokkinen on osoittanut olevansa kirjailija ja jättää itselleen isot saappaat seuraavaa osaa varten.

Pakollinen kesädekkari meinasi jäädä lukematta tänä kesänä, mutta onneksi tuli vielä yksi sade. Rypsisade.

Matti, HaukipudasYllättävä esikoisteos, jossa on ainekset jännityselokuvan käsikirjoitukseksi. Kerronta on sujuvaa. Kappalejaot ovat sopivasti rytmitettyjä, jolloin lukeminen on vaivatonta. Jokainen luku on sopivan mittainen; ei liian pitkä eikä lyhyt.

Tarina pitää lujassa otteessaan lukijaansa ja jatkuva jännitys pakottavat lukijaa jatkamaan ahnaasti lukemista.

Kuvakieli on yllättävää ja totuudenmukaista aiheeseensa nähden. Huumoria ei puutu. Kaikkea on sopivasti: rakkautta, raakuutta, jännitystä, hurjia käänteitä. Voisin kuvitella alamaailman elämän olevan juuri tuollaista.

Tällainen jännityskertomus kaipaa todellakin jatkoa!

Eija, Kajaani


Lue lisää lukijapalautteita