HOGANE

Lukijat RypsisateestaVaikka kirjaa en näkisi ihan perinteisessä dekkarigenressä, niin silti imi mukaansa ja kirjan luki nopeasti. Tapahtumarikas ja mielenkiintoiset henkilöhahmot pitivät otteessaan. Mielenkiinnolla odotan kirjailijan seuraavaa kirjaa, jatkoa tälle halusi tyyliin: mulle heti nyt kaikki! =)
Esikoisteokseksi mielestäni hyvä (en yleensä lue esikoisteoksia), joten tämä oli erittäin miellyttävä yllätys! Kiitos kirjailijalle. =)

Jaana K


 

Mielestäni kirja oli todella helppolukuinen, selkeä, ja mukaansatempaava tarina. Esikoisteokseksi (ja ymmärtääkseni vielä nopeasti kirjoitetuksi) kirjassa oli hyvä juonikokonaisuus ja mielenkiintoiset henkilöhahmot. Helsinkiin paikkoina oli myös helppo samaistua.
 

Koska luen paljon (ja nopeasti) lukaisin kirjan hetkessä, mutta selkeydeltään sopii hyvin myös vähemmän lukeville. Jatko-osiin toivoisin hieman myös `syvällisempää otetta`. Päähenkilö Fokasta jäi paikoin hieman ristiriitainen kuva; poliisimenneisyys, taistelulajiharrastus, koira-ja lähimmäisenrakkaus, mutta toisaalta myös tietynlainen väkivaltaisuus.. Eli millainen elämäntarina Fokan taustalta löytyy..?
 

Mutta..pidin kirjasta =) Mielestäni siinä oli sellainen avoin, reilu kirjoittamisen meininki. Hieman kummeksuin alussa kirjan nimeä, mutta lopuksi se aukenikin hyvin – loppuoivallus lukijalle 😉 Mielelläni luen jatko-osatkin, ja eihän sitä tiedä, vaikka `Foka` jäisi pidemmäksikin aikaa viihdyttämään meitä kirjallisuuden ystäviä =)


Minna, HelsinkiIhan ekaksi: Hyvä kun päätit kirjoittaa kirjan! =) 

Oli ihan mahtava ja viihdyttävä lukukokemus. Harvemmin luen ekalta istumalta 80+ sivua, mutta tarina vei mennessään. Koko kirja oli luettu 48 tunnin sisään.

Foka on henkilönä sellainen raavas mies, joka viehättää ainakin naislukijaa, vaikka vähän renttu onkin. Miia taas sellainen nainen, joka mielellään olisi itsekin.


Kutkuttavasti kirjassa pohjusteltiin useammallekin tulevalle seikkailulle tilanteita. Miten käy Miian tutkimukselle Ennin suhteen? Poliisi-rosvon Fokan ja poliisi Miian suhdekin mietityttää, voiko se toimia kaikkien salaisuuksien ja erilaisen elämäntyylin vuoksi? Kuinka Foka luikertelee tehdystä kuiville? Mitä Miian menneisyydestä paljastuu? Tuleeko Venäjältä harmia tehdystä?


Mielenkiinnolla odotan lisää!


Anne-Mari, JärvenpääRypsisade on mahtava kirja 🙂 Mun piti vaan selailla sitä hetki ja lukea se joulun nurkilla kun telkasta ei tuu mitään ja kaikki on sukuloimassa pitkin suomea. Mutta juuri havahduin kun tuli sitten luettua se heti kannesta kanteen. Pidin kerronnan suoraviivaisuudesta, maisemia ei liikaa maalailtu ja siten yritetty tehdä kirjasta pidempää kuin se oikeasti on. Sikäli tylsää, että tämä kirja on näin uusi, että ei ole vielä jatko-osaa, olisin sen tilannut tässä samoin tein 😀 nyt joudun malttamaan ja odottamaan, jotta kirjoitat sen ensin. Ja koiraihmisenä jäin nyt spekuloimaan, että mites sen Japin sitten kävi? Se varmaan selviää sitten toisesta kirjasta. 
 

Kiitokset mahtavasta lukuelämyksestä 🙂
 

Marjo, Lammi
 Aivan mahtava kirja!!

Kirja kertoo tarkasti, mukaansatempaavasti ja sopivasti huumorilla höystettynä ”Fokan” elämästä. Lukija pystyy hyvin samaistumaan tämän ovimiehen & karateharrastajan elämään ja sattumuksiin.  Samalla lukija pystyy helposti kulkemaan pitkin Helsingin katuja kotisohvalta käsin. Teos avaa käsinkosketeltavasti hienon isä-poika suhteen ja heidän rakkautensa ihmisen parhaaseen ystävään.

Kirjasta huomaa helposti kirjoittajan karatetietämyksen ja hänen rakkautensa lajiin. Esikoiskirja toimii samalla hienosti karaten termistön käsikirjana lukijalle 😀

Kiitos lukuelämyksestä ja Fokan uusia seikkailuita odotellessa
Oss!

Sami, Pornainen

Erittäin viihdyttävä esikoiskirja, joka tuli luettua parin illan aikana. Todentuntuinen tarina soljui mukavasti ja Fokan henkilöhahmossa oli jotain tuttua… 

Fokan menetykseen samaistuin itsekin helposti. Tarinassa on hyvät pohjat useammallekin kirjalle, mm. Fokan menneisyydestä olisi kiva tietää enemmän!
Loistojuttu, että jatko-osa on jo työn alla!

Ron, Espoo 
 Kirja oli viihdyttävä, hauska, helppolukunen ja jotenki tuntu et meikä tuntee noit jäbiä tost storystä, paikat on tuttuja, paitsi möksä. Tokaa osaa odotellessa! Eli ennakkotilaus.

Late, IvaloOdotin kirjaa innolla, enkä turhaan. Aloitettuani lukemisen en pystynyt lopettamaan kesken. Tarina eteni sujuvasti ja mielenkiinto säilyi loppuun asti.
Mukavaa oli myös se,että tapahtumat sijoittui minulle tutuille ”kulmille” Helsingissä. Mukaan mahtui luontevasti myös hieman romantiikkaa, mutta ei liiaksi.
Nyt kirja kiertää meillä perheenjäseneltä toiselle. Tämä uppoaa teineistä varttuneempaan väkeen. Ehdottomasti Fokan seikkailuille kaipaan jatkoa.
Suosittelen kirjaa kaikille.

Sari, HelsinkiSuosittelen! Erittäin mukaansatempaiseva kirja. Tuli luettua melkein yhdeltä istumalta. Henkilöihin pystyi samaistumaan ja hyvin todentuntuinen tarina. Mikä oli mukavaa, niin väkivallalla ja verellä ei oltu mässäilty liiallisuuksiin. ”Fokalle” ehdottomasti jatkoa ja ainakin minä odotan uutta kirjaa sormet syyhyten.

Minna, InkeroinenRypsisade on erittäin viihdyttävä kirja. Henkilöhahmot ovat tutun tuntuisia ja kerronta sujuvaa. Rankkuudestaan huolimatta kirja raottaa myös hippusen suomalaismiehen herkkyyttä. Ei uskoisi esikoisteokseksi ja se suorastaan velvoittaa kirjailijan kirjoittamaan jatkoa.
Suosittelen lämpimästi kaikille kirjojen ystäville!

J.P. EspooHyvä kirja & hyvin rullas, siistiä kun oli tutut Stadin maisemat.
Fokan kuviot koukutti ja halusi tietää mitä tapahtuu seuraavaksi.
Mukavan lisän teki se, että tuntee kirjailijan & omaa samaa sportti taustaa….
Salettiin luetaan Foka 2. Suosarit lähtee frendeille.

Teme, HelsinkiOtin kirjan mukaan lomareissulleni Kreikkaan. Heti ensimmäisenä aamuna säntäsin rannalle ja aloin ahmimaan tätä koukuttavaa tarinaa. Tarkoitus oli jaksottaa lukeminen niin että kirjasta riittäisi useammalle päivälle luettavaa, mutta metsään meni. Parissa päivässä tuli luettua. Teos tempaa lukijansa niin syvälle tarinan sisälle että lukemista ei tohtisi lopettaa millään. Rypsisade on hyvin selkeää kerrontaa ja tarina etenee sujuvasti.
Tässä pläjäyksessä on kaikki elementit joista itse pidän, ja lähes yksinomaan tämän tyylisiä kirjoja vain luenkin. Tykkäsin tästä kyllä kovasti ja varmasti kun jatko-osa saapuu niin löytää se välittömästi tiensä tänne Orimattilan sivistykseen.
Jos jotain miinuspuolia haluaa sanoa , niin aika monta mielenkiintoista asiaa jäi vaiheeseen eli voisin sanoa että näillä eväillä olisi ollut mielestäni mahdollisuus kirjoittaa reippaasti pidempikin kirja… Mutta ehkä kirjoittajan tarkoitus olikin se että saadaan lukijat janoamaan jatkoa 😉

Jani, OrimattilaJyri Hokkisen Rypsisade tuli luettua kertaheitolla. Kirja oli juoneltaan ja kerronnaltaan mukaansatempaava. Kirjailija sai imaistua minut omasta elämästäni täysin poikkeavaan Fokan elämään ja sen jännittäviin seikkailuihin.
Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen dekkari!

AH, VantaaRypsisade on pätevä esikoisromaani. Alamaailman kuvauksena se asettuu sinne realistisempaan kastiin. Kotimaista luettavaa jokaiselle aikuiselle.

S.P.Hokkisen esikoiskirja yllättää
Rypsisade on mukaansatempaava ja realistinen kuvaus suomalaisesta lähiöelämästä ja huumerikollisuudesta. Hokkisen tyyliin kirja on helppolukuinen, suoraviivainen ja täynnä toimintaa.
Kirjan loppua kohden vauhdikkaat ja yllätykselliset juonen käänteet seuraavat toisiaan pitäen lukijan otteessaan. Odotan innolla seuraavaa osaa.

Petri, HelsinkiIhanasti huumorilla höystetty, lukijansa mukaansa tempaava teos.
Tuli luettua hetkessä ja janoaa lisää, joten jatkoa odotellen….
Suosittelen lämpimästi!

Tuija, Orimattilasta.Hokkinen on onnistunut luomaan karhean kuvauksen ovimies Fokasta, joka tahtomattaan joutuu hankaluuksiin alamaailman kanssa. Foka on pohjimmiltaan ”good guy”, jonka kohtalo yrittää vääntää siltaan. Yksinkertainen on kaunista, niinpä Rypsisateessakaan ei kikkailla turhia, vaan luodaan uskottavan oloista tapahtumaketjua niin henkilöiden kuin asioidenkin suhteen. Stadilaisena kirjan kadut ja kulmat tuttuja, virheetöntä kerrontaa myös siltä osin. Esikoiskirjaksi mukavaa luettavaa, jatko-osiin paljon mahdollisuuksia.

MakeKirja oli hyvin kirjoitettu. Kerronta oli sujuvaa ja kuvailu/tunnelmointi uskottavaa. Kirja oli helppolukuinen ja piti otteessaan loppuun saakka.
Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia, tosin Fokasta olisi halunnut tietää vielä enemmän(tausta, entinen elämä yms.)

Venäläisporukan touhuja oli mielenkiintoista seurata, tosin siitä olisi kiva ollut lukea enemmänkin mutta osa kirjasta vaikuttikin jatkokertomukselta eli kaivelemaan jääneet asiat selvinnevät jatkossa kuten Lekun kohtalo.

Summa summarum. Kirja oli ehdottomasti positiivinen ilmestys. Ulkoasu oli hyvä. Kovakantinen ja hyvin tehty kansi antoivat hyvän ensivaikutelman ja kirjaa oli mukava lukea.
Teksti oli tiivistä ja tarina eteni jouhevasti. Kirjan romanssi oli hyvin kirjoitettu ja jännitettä lisäsi päähenkilöiden tietämättömyys toistensa osuudesta tapahtumiin.
Hokkinen on osoittanut olevansa kirjailija ja jättää itselleen isot saappaat seuraavaa osaa varten.

Pakollinen kesädekkari meinasi jäädä lukematta tänä kesänä, mutta onneksi tuli vielä yksi sade. Rypsisade.

Matti, HaukipudasYllättävä esikoisteos, jossa on ainekset jännityselokuvan käsikirjoitukseksi. Kerronta on sujuvaa. Kappalejaot ovat sopivasti rytmitettyjä, jolloin lukeminen on vaivatonta. Jokainen luku on sopivan mittainen; ei liian pitkä eikä lyhyt. Vuorosanat tuovat kerrontaan vaihtelua, lisäävät mielenkiintoa tekstiin.

Tarina pitää lujassa otteessaan lukijaansa ja jatkuva jännitys pakottavat lukijaa jatkamaan ahnaasti lukemista.

Kuvakieli on yllättävää ja totuudenmukaista aiheeseensa nähden. Huumoria ei puutu. Kaikkea on sopivasti: rakkautta, raakuutta, jännitystä, hurjia käänteitä. Voisin kuvitella alamaailman elämän olevan juuri tuollaista.

Tällainen jännityskertomus kaipaa todellakin jatkoa!

Eija, KajaaniJyri Hokkisen esikoisteos ”Rypsisade” oli rentoa luettavaa. Turhaa maisemakuvailua ei ole vaan tarinassa keskitytään olennaiseen – eli mieheen ja naiseen, humalaan ja krapulaan, kostoon ja oikeuteen. Kamppailulajien harrastajana pystyin samaistumaan yksityiskohtaisiin karate-kohtauksiin, mutta myös esimerkiksi kuvaukset moottoripyöräilystä antoivat itselleni elävän tunteen tilanteesta, vaikken ole prätkällä koskaan ajanut. Fokan ja muidenkin kirjan hahmojen letkautukset ja toilailut saavat vähän väliä lukijan nauramaan. Loppua kohden kiihtyvä juoni pitää lukijan kiinnostuneena alusta loppuun ja saa jopa odottamaan jatkoa. Suosittelen!

J.J. HelsinkiHokkisen esikoiskirja on kaljaksi ja makkaraksi pureskeltu elämänmakuinen dekkari, joka koukuttaa lukemaan aina vielä yhden luvun lisää. Kirjan juonenkäänteet pitävät lukijan tiiviisti mukana aina loppuun asti.

Erinomainen oman tyylilajinsa kirja, jota ei voi olla suosittelematta.

Mika, LietoErittäin viihdyttävä kirja, tarinassa sekoittuu perinteinen antisankari ja aina välillä yli-ihmiseksi muuntautuva perisuomalainen mies. Kerronta on sujuvaa ja yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota – suosittelen lämpimästi

Jaakko, HelsinkiRypsisade on jämäkkä ja viihdyttävä rikosjännäri, joka tuli luettua yhtä soittoa.
Realistinen ote ja katu-uskottava tarina sidottuna tuttuihin stadin kulmiin toimii: kirja pysyy kädessä, koska on saatava tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.
Eri tarinapolut ja lukijalle tarjotut faktat lisäävät mielenkiintoa avaten lukijalle mm. alamaailmaan toimintaa, taistelulajien tai historian käänteiden taustaa.
Rypsisade vakuuttaa – suosittelen ehdottomasti !!

T.T. SiuntioMukava huomata, että Suomesta löytyy uusi sujuva sanankäyttäjä. Menevää kerrontaa ja tiukkaa äijäämistä. Jatko-osaa odotellaan…

E.H. Helsinki


Loistavaa kesälukemista ja hyvä tarina. Karateharjoittelusta kertovat osuudet olivat realistisia ja mieluisaa luettavaa. Tätä kirjaa voin suositella kaikille jännityksen ystäville.


Joakim, Vantaa


Hyvä ja mukaansa tempaava kirja. Paikat, missä Helsingissä liikutaan, ovat osin ”kotikulmia”. Hauska pointti, kun tutuilla seuduilla sattuu ja tapahtuu =)

Eläinrakkaana tykkään kirjailijan ilmiselvästä syvästä kiintymyksestä koiraansa, joka tulee kirjassa hyvin esiin.

Kirjaa ei voinut laskea kädestään, piti lukea siltä istumalta loppuun asti, joten tykkäsin.

Jatko osaa odotellessa.

Mira, HelsinkiHogasen ekahan on todella sujuvaa kerrontaa ja kuvaus piritorin nurkilta palautti mieleen omatkin muistikuvani. Ärsyttäviä asiavirheitä en huomannut ollenkaan ja treenikuvaukset olivat kuin itse olisin nokkaani ottanut. Pikkasen enemmän öisen Helsingin kuvausta olisin kaivannut. Pakollinen nainenkin oli  tylikkäästi hoidettu. Japin kohtalo jäi mietityttämään tosin. Kirjallisuuden suurkuluttajana annan 8/10. Eli hemmetin hyvää settiä genressään.

Annoin kirjan myös mutsilleni luettavaksi, eli pikkasen waretin. Äitinikin tykkäsi ja sanoi, että Foka on aidompi kuin Vares.

Suosittelen lukemistoon tätä kaikille. Ensituotannoksi erittäin hyvä.

Repe