HOGANE

Hammurabin hengessä

Jyri Hokkinen (2017) / Hogane Publishing
Ovimies Tapio “Foka” Fokin on sotkeutunut tahtomattaan Moskovasta johdettavan huumeliigan kuvioihin.
Irti pääseminen osoittautuu vaikeammaksi kuin Foka oli kuvitellut. Liiga lähettää Fokan perään tappajan Moskovasta.
Fokan tilannetta ei helpota ollenkaan se, että hänen tyttöystävänsä
on rikospoliisi, eikä myöskään Kööpenhaminasta ilmestyvä kiristäjä, jolla on rahanarvoista tietoa.

Hammurabin hengessä. Jyri Hokkinen (2017) Hogane Publishing
Copyright © Jyri Hokkinen / Hogane Publishing (ISBN 978-952-68393-2-5)

Kirjan tiedot (ISBN 978-952-68393-2-5)
Koko: A5
Kannet: kovakantinen
Sidonta: ommeltu
Sivumäärä: 240
Painos myyty loppuun !!

Arvostelijat sanovat:
”Teksti on luettavaa ja tapahtumien soljuessa eteenpäin ei todellakaan ehti pitkästymään. Yllätyksiä ja yllättäviä käänteitä on luvassa. Monet niistä myös positiivisia. Ainakin lopulta. Hokkisen Foka on erilainen, karu ja hivenen rujokin sankari, jonka elämä ei aina mene ihan putkeen. Onneksi hänellä on sentään ystävänsä, jotka ovat valmiit uhraamaan paljon hänen eteensä. Hammurabin hengessä on kirja erilaisen jännityksen ystäville, sellaisille, jotka hyväksyvät sankareissaan ihmisen heikkouden ja virheet.”
kirjavarasrere.blogspot.com / Reija Karvonen / 20.2.2017
Lue koko arvostelu

Näyte kirjasta Hammurabin hengessä


Leku avasi web-sähköpostinsa ja alkoi kirjoittaa viestiä Henkalle. Hän ei halunnut viipyä kirjastossa minuuttiakaan pitempään kuin olisi pakko. Sen suurempia suunnittelematta hän kirjoitti

Moi Henkka,
nyt ollaan sitten kunnolla kusessa. Mut rullattiin. Rahaa ei ole yhtään. Passi on. Puhelinta ei ole. Saat mut kiinni vain sähköpostilla. Hommaa nyt helvetti mulle ne nuuskarahat!!!
Kun saat rahat, niin mietitään, miten voisin saada ne. Luen vielä tänään postit. Vastaa jotain, että tiedän sun lukeneen tän. Mulla ei ole edes yöpaikkaa.

– Leku –

Leku ei ollut vielä edes miettinyt seuraavaa yötä, mutta kirjoittaessaan viestiä hän tajusi, ettei uskaltaisi ainakaan Urban Houseen mennä. Hän ei tiennyt, ketä hänen pitäisi varoa, eikä hänellä ollut hajuakaan mitä repun hakureissulla oli tapahtunut.
Leku lähetti postin ja otti passin repustaan. ”LTF” – hän päätti nopeasti googlettaa lyhenteen. Lyhenteellä löytyi yrityksiä ja muita sekalaisia linkkejä. Mutta Google näytti myös yleisimmät kuvat haulla LTF. Yhdessä mustavalkoisessa piirretyssä kuvassa oli luuranko, jolla oli aurinkolasit ja huivi. Se tähtäsi eteenpäin pistoolit molemmissa luisissa kourissaan. Kuvassa oli teksti Familia BGP Copenhagen.
Leku kokeili hakua LTF Copenhagen. Ensimmäinen linkki johti LTF:n Facebook-sivuille. Leku tiesi heti, että nyt selitys löytyi. Sivuilla oli kuvia kasvonsa peittäneistä nuorista miehistä. Kuvissa oli aseita ja miesten
mustien hupparien selässä luki LTF – Loyal To Familia. Kaikissa kuvissa henkilöiden kasvot oli peitetty mustilla huiveilla ja usein myös aurinkolaseilla. Suurimmassa osassa kuvista henkilöt olivat selin kameraan. LTF:n aikajanalta löytyi jopa video HIVE yökerhosta. Enempää Lekun ei tarvinnut tietää. Näitä kavereita hän ei halunnut uudestaan tavata.

Copyright Jyri Hokkinen

Lukijapalaute:
Luettuani ensin Hokkisen ensimmäisen kirjan Rypsisateen ennakko-odotukset olivat kovat. Ei tarvinnut pettyä. Jännittävä kirja joka tuli luettua lähes yhdellä kertaa. Oli mukava seurata päähenkilöiden tarinan kehittymistä eteenpäin. Kirjan tapahtumapaikat ovat kuvattu realistisesti ja oli mukavaa kun tapahtumat sijoittuvat alueelle jossa on itselle tuttu. Hyvää viihdettä, suosittelen!

Joakin N – Vantaa

Lisää lukijapalautteita