HOGASEN BLOGI
Ruokavalio Juoksu Voimaharjoittelu Kamppailu Elämänhallinta Topi beagle Hogasen sekalaiset

100 päivän terveyskuuri – tulokset

Sadan päivän terveyskuuri tulokset: Hyvästi kakkostyypin diabeteksen esiaste; paastoverensokeri tippui lähes 19 %. Hyvästi kolesterolilääkkeet; huono LDL kolesteroli tippui 35 %. Paino miinus kymmenen kiloa. Reseptinä hiihtoa yli 500 km, juoksua yli 50 km, karatea, venyttelyä ja jumppaa sekä ruokavalion siistiminen. Kyllä kannatti.

Lähtötilanne oli surkea

Vuoden vaihteessa oli painoa 99 kiloa. Lääkäri ehdotteli kolesterolilääkitystä ja kehon toimintaa sotki kakkostyypin diabeteksen esiaste. Kunto ei ollut aivan luokaton kun koiran kanssa kävelyä tulee yli kymmenen tuhatta askelta päivässä, mutta askeltakaan ei huvittanut kyllä juosta.
Paastoverensokeri oli 6,4 ja huono LDL kolesteroli 5,5. Ei hyvä.
Siihen nähden, että olen juossut elämässäni useita marathoneja ja treenannut kamppailua vuosikymmeniä oli happi aika heikko. Olo oli enemmänkin vetämätön kuin energinen. Kahviakin kului kaksi litraa päivässä. Nikotiinista olin juuri kuitenkin taistellut eroon.

Hiihdolla alkuun

Kun kerrankin täällä etelässä oli lumitalvi pistin kuurin alkuun treenin osalta hiihdolla. Ensimmäiset sata kilsaa perinteistä ja sitten luisteluhiihtoa. Pistelin suksilla tammi-helmikuussa 500 kilometriä. Onnistuin tietysti hommaamaan vasempaan forkkuun rasitusvamman, joten maaliskuulla jouduin vaihtamaan vähän etuajassa hiihdon juoksuun.
Lue aiempi kirjoitus: Juoksua ja hedelmäpaastoa »
Pyrin treenaamaan joka päivä jotakin. Hiihto ja juoksu olivat aina pääharjoituksia, joiden välipäivinä palauttelevia karate ja jumppatreenejä. Topi beaglen kanssa löysää kävelyä kertyi keskimäärin 12 tuhatta askelta päivässä.

Poijjaat ihan skutsissa
Topi ulkoiluttaa mua kolmasti päivässä

Kilo per kymmenen päivää tiputusvauhti

Dieetin idea oli syödä pikkasen alle peruskulutuksen ja vetää sitten päivittäisellä treenillä varsinaisia miinuskalorit kasaan. Yhdestä kilosta rasvaa pääsee eroon kun kuluttaa noin seitsemän tuhatta kaloria enemmän kuin syö. Pidin painon tippumisvauhdin noin kilossa per kymmenen päivää. Ruuasta karsin pois kahvin, alkoholin ja lihan sekä lisäsin vastaavasti rajusti kasviksien päivittäistä määrää. Viimeisten viikkojen aikana vein ruokavaliota luonnonhygienian suuntaan siten, että söin ennen puoltapäivää vain hedelmiä.

Terveysruokaa päiväksi
Esimerkki päivän pöperöistä

Adios diabetesriski

Sadan päivän jälkeen kävin labrakokeissa. Verensokeri tiptop ja kolesteroli kunnossa. Suurimpana saavutuksena tälle kuurille pidän tuota paluuta normaaliin paastoverensokeriarvoon esidiabetestilasta. Kakkostyypin diabetes on uusi kansansairautemme, joka yleistyy hälyttävää vauhtia. Moni sairastaa tietämättään. Hyvä puoli kakkostyypin diabeteksessä on se, että sen voi omilla toimilla saada hallintaan, päästä eroon lääkityksestä ja jopa voittaa pysyvästi. Kymmenen kilon painon tiputtaminen ei ole kovin paha rasti, mutta diabetes on.

Ruokavalion siistiminen kannattaa aina ja muistakaa, että me vanhatkin kehäraakit pystytään vielä sporttaamaan. Nyt vaan reippaasti verkkaria jalkaan =)

~ Hogane ~

Seuraa blogia BLOGLOVIN sivustolla »

2 thoughts on “100 päivän terveyskuuri – tulokset

 1. Itse tiputin 15 kiloa kahdessa vuodessa, olin 95 ja nyt 80. Normaalipaino on vihdoin yhtä tuttu kuin joskus aikoinaan 2016-2018. Osaan samaistua tähän kanssasi, se on todellakin vapauttavaa.

  Alussa painoa putosi jatkuvasti, myöhemmin loppukilot vähän hitaammin.

  Tunnet sisimmässäsi paremman terveyden ja jaksat juosta hengästymättä.

  Muut kyselevät mitä oikein teit. Itsehän mahdun nykyään Medium-vaatteisiin, kun ennen käytin Large-kokoa. Tuntuu hieman oudolta, että minua nuoremmat käyttävät jopa XL-koon vaatteita nykyään.

  Olen onnellinen puolestasi ja jatka samaan malliin.

  Terveellinen ruokavalio ja hyvä säännöllinen liikunta kaiken kruunaa. Ei siihen mitään 300 euron Watcheja tarvita, että huomenna olisi paremmin, saati kalliita kuntosaleja. Hienosti menee!

  1. Kiitos kaima =)
   Joo kyllä kuntoon pääseminen on vaan ihan parasta. Jos vielä vähän treenikokemusta kaukaisesta nuoruudesta niin homma käy vanhasta muistista kunhan pääsee alkuun =)

   Painelehan sporttisesti kesää kohti

   ~ Hogane ~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *